top
 
KenpoKarate_presentacion PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Administrator   
dijous, 21 de juliol de 2011 11:20

KAJUKENBO:

El contexte del naixement del Kajukenbo es situa a Hawaii, durant la post-guerra de la II Guerra Mundial.
En aquells temps Hawaii va esdevenir un polvor√≠ inh√≤spit (all√† es trobaven ex combatents i soldats de Jap√≥, EUA, Korea, etc…), on les baralles (molt sovint a mort) eren habituals i la necessitat de sobreviure, un fet.

En aquestes circumst√†ncies, cinc mestres de diferents Arts Marcials, ambAdriano D. Emperado al capdavant, es van juntar de forma clandestina, sota el nom de “La Societat del Cintur√≥ Negre”, per intercanviar coneixements i idees, i aix√≠ constituir un sistema de defensa personal realment efica√ß davant de situacions reals de perill.
Aquestes trobades van durar dos anys, durant els quals van probar milers de combinacions lògiques, per aconseguir una màxima efectivitat.

El nom Kajukenbo fa refer√®ncia a cada Art Marcial que es va estudiar i aportar per a la creaci√≥ d’aquest sistema.

Els cinc mestres i els seus sistemes de lluita van ser:

KA-------Peter Y.Y. Choo. Tang Soo Do. A més, era un experimentat boxejador. El seu sistema cobria el treball a llarga distància.

JU-------Joseph Holck. Judo Kodokan i Danzan Ryu Jiu-Jitsu.
¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Frank Ordo√Īez. Jiu Jitsu Sekeino.
¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† El treball d’ambd√≥s cobria la distancia curta.

KEN----Adriano D. Emperado. Hawaiian/Chinese Kenpo (Alumne directe del mític William K. S. Chow). Eskrima Fil.lipina. La seva aportació serviria per cobrir la distancia mitja-curta.

BO-----George C. Chang. Sil Lum Pai Gung Fu. Va aportar fluidesa, coneixements anatòmics i exercicis de Chi Kung.

Al 1949 la societat es va disoldre, per la movilitzaci√≥ de quasi tots els seus membres a la Guerra de Korea. Nom√©s Adriano Emperado va continuar desenvolupant la seva idea i al 1950 es va inaugurar la primera escola de Kajukenbo, a Palama Settlement (una barriada humil de Honolulu), amb l’ajuda de Joe Emperado (germ√† petit d’Adriano) i Woodrow McAndless.
D’all√† van sortir els principals responsables de l’expansi√≥ del Kajukenbo fora de les illes Hawaii: Aleju Reyes, Tony Ramos, Charles Gaylord, Joseph Halbuna, Sid Asunci√≥n, George Seronio, Jon Leoning, etc....

A principis dels anys 60, Al Reyes, Joe Halbuna, Tony Ramos i Charles Gaylord es van trasllardar a California i van obrir les primeres escoles de Kajukenbo al continent Americà.

 Darrera actualització de dimecres, 26 d'octubre de 2011 18:34
 
ULTIMA NOT√ćCIA
DONA I ESPORT
LLICENCIES ONLINE
COMPETICIONS ON-LINE
AvŪs legal